Bitcoin.com Cüzdanını Kullanma

Bitcoin Cash (BCH) veya Bitcoin Core (BTC) göndermek veya almak için bir Bitcoin cüzdan uygulamasına ihtiyacınız olacak. Bu kılavuz, Bitcoin Cash (BCH) ve Bitcoin Core (BTC) almak ve göndermek için Bitcoin.com Cüzdanının temel özelliklerinin nasıl kurulacağını ve kullanılacağını kapsar.

 

1. Adım: Bitcoin.com Cüzdanını İndirin

Akıllı telefonunuz veya bilgisayarınız için Bitcoin.com Cüzdan uygulamasını indirebilirsiniz.

Bitcoin.com Cüzdanını Kullanma

Uygulamayı indirmek için Bitcoin.com Cüzdan logosunu arayın.

  1. Akıllı telefon kullanıcıları için, Google Play Store'da veya iOS cihazınızdaki App Store'da “Bitcoin.com Cüzdanı” arayın.
  2. Bitcoin.com'dan “Bitcoin Cüzdanı” nı bulun veya Bitcoin.com logosunu bulun.
  3. Ardından “Yükle” veya “Al” düğmesine dokunun.
  4. Kurulduktan sonra Bitcoin Cüzdan uygulamasına ana ekranınızdan erişilebilir.

 

Adım 2: Bitcoin.com Cüzdanında Gezinme

Cüzdan listeniz ekranın üst kısmında görünecektir. İlk bakiyeniz 0 BCH ve 0 BTC olacaktır.

Bitcoin.com Cüzdanını Kullanma

 

Bitcoin.com Cüzdan Uygulamasının altında 5 adet gezinme sekmesi bulunmaktadır:

 

  • Ana Sayfa | Bir bakışta cüzdan bakiyeleri gibi temel bilgileri görüntüler.
  • Almak | Başkalarının size BCH gönderebileceği yeni bir Bitcoin Nakit adresi oluşturur.
  • Tara | Başka bir kullanıcının BCH adresini taramak için telefonunuzun kamerasını kullanır (QR Kod formunda).BCH'yi bir esinti gönderir.
  • Gönder | BCH’nizi Bitcoin adresini girerek başkalarına göndermenizi sağlar.
  • Ayarlar | Uygulama ayarları: yeni cüzdan ayarlama, cüzdan isimlerini düzenleme, para birimi gösterimini değiştirme, harcama şifresini ayarlama vb.

Adım 3: Cüzdanınıza BCH Ekleyin

Artık cüzdan bakiyenize BCH ekleyebilirsiniz. Belki bir arkadaş akşam yemeğinde sana geri ödeme yapmak ister. Veya belki de BCH'yi doğrudan Coinbase gibi bir borsadan almak istersiniz . Durum ne olursa olsun, cüzdan adresinizi gönderenle paylaşmak isteyeceksiniz. Bunu yapmak için, ekranın altındaki Al sekmesine dokunun.

Bitcoin.com Cüzdanını Kullanma

Cüzdanınıza BCH eklemek için Navigasyon al sekmesine dokunun.

Ekranın altında görüntülenen cüzdanın, kendinizin veya bir başkasının BCH göndermesi gereken ekran olduğundan emin olun. Değiştirmek için, o alana dokunup uygun cüzdanı seçmeniz yeterlidir.

Bu adresi gönderenle paylaşmak için, pencerenin sağ üst köşesindeki paylaş simgesine veya adresi panonuza kopyalamak için ekrana dokunun. Kopyalandığında, gönderenle paylaşmak için bir e-postaya veya mesaj uygulamasına yapıştırabilirsiniz.

Ayrıca QR kodunu gönderene gösterebilir ve görüntülerini cihazlarıyla “taramalarını” sağlayabilirsiniz.Bu, birine Bitcoin adresinizi vermenin en kolay yoludur.

 

Adım 4: Cüzdanınızı yedekleyin

M-cüzdanı Yedeklemek için fonlu bir cüzdan içindeki turuncu bant üzerine dokunun.

Talimatları takip edin ve soldan sağa sırayla 12 kelimeyi yazın. Bu sizin “kurtarma / yedekleme ifadeniz”. Burada kullanılan yedek cümlenin yalnızca tanıtım amaçlı olduğunu unutmayın. Benzersiz yedekleme ifadeniz farklı olacaktır.Bitcoin.com Cüzdanını Kullanma

Yedekleme ifadenizi yazın ve güvenli bir yerde saklayın. Yukarıdakilerin sadece tanıtım için kullanıldığına dikkat edin.

12 kelimeyi yazdıktan sonra, “Ben yazdım” a dokunun. Ardından, ifadeyi doğrulamanız istenecek. Bu, doğru şekilde yedeklendiğinizden emin olmak için başka bir önlemdir. Kelimeleri, elle yazılmış yedekleme cümlenizde göründükleri sırayla vurarak bu adımı tamamlayın. Bunu yaptığınızda, yedekleme onayı ekranını görmelisiniz.

Bitcoin.com Cüzdanını Kullanma

Yedekleme tamamlandı. İyi iş!

Telefonunuzu kaybederseniz veya yenisini alırsanız, erişim izni vermeden önce cüzdanın sahibi olduğunuzu doğrulamak için bu cümleyi kullanın. Bu nedenle, ifadeyi başkalarının gözlerinden uzak ve güvenli tutmak önemlidir. Kodu, nakit veya diğer değerli eşyalarınız kadar güvenli bir şekilde saklayın; cihazınız kaybolur, çalınır veya hasar görürse ve yedeklemeyi seçmediyseniz bitcoinlerinizi sonsuza kadar kaybedebilirsiniz. Bazı kullanıcılar kağıdı lamine eder veya nemden veya kirden korumak için başka yollar kullanır. Ayrıca, birkaç yedek kopya yapmaktan ve bunları çeşitli güvenli yerlerde, örneğin banka kasası, güvenli bir çekmecede, ev güvenliğinde vb. Saklamaktan çekinmeyin.

 

Bitcoin.com Cüzdanınızdan BCH Nasıl Harcanır

  1. “Gönder” sekmesine dokunun.
  2. Alıcının adresini üstteki alana girin. Panodan yapıştırın veya kamerayı açmak ve adreslerinin QR kodunu taramak için “Tara” simgesine dokunun. A) doğru olduğundan ve b) doğru para birimine karşılık geldiğinden emin olmak için adresi iki kez kontrol edin. BTC'yi BCH adresine göndermeyin, bunun tersi de geçerlidir.
  3. Adresi girdikten sonra göndermek için bir miktar girmeniz gerekir. Varsayılan olarak, BCH cinsinden bir miktar alırsınız. Geçerli para birimine geçmek için, Miktar alanındaki “BCH” simgesine dokunun.
  4. Gönderilecek tutarı girin
  5. Adresi ve tutarı onaylayın. Sonra göndermek için kaydırın.

Bir işlem gönderildikten sonra. İşlemi geçmişinizde göreceksiniz. BCH gönderiyorsa, alıcı paraları dakikalar içinde almalıdır. Ağ trafiğine bağlı olarak% 100 onay birkaç dakika daha sürebilir.

Bitcoinlerinizi Güvene Alın ve Kendinizi Çevrimiçi Koruyun

Bu, Bitcoin.com Cüzdanını kullanma kılavuzumuzu tamamlar . Kapanırken, Bitcoin Cash'inizin ve Bitcoin Core'unuzun güvenliğinin tamamen size bağlı olduğunu hatırlatmak isteriz. Yedek ifadenizi kaybederseniz, e-postayla gönderilecek Bitcoin işlemi müşteri hizmeti yoktur. “Şifreyi unut” butonu yoktur. Bu göz korkutucu görünebilir, ancak böyle bitcoin Cash gibi eşler arası, merkezi olmayan bir ağ kullanmanın doğasıdır. Sen kendi bankansın, bu sorumlulukla geliyor.

 

Sonraki adımlar

Bitcoin'inizin güvenliğini sağlamak için aşağıdaki adımları izleyin:

  • M-cüzdan yazılımını / uygulamasını kurduğunuzda verilen yedekleme / kurtarma ifadenizi not edin ve güvenle saklayın
  • Yedekleme ifadenizi nakit veya diğer değerli eşyalarınız gibi saklayın
  • Güvenilmeyen kimsenin yedekleme cümlenizi görmemesi veya görmemesi önemlidir. Cüzdanınıza erişmek ve bitcoinlerinizi harcamak / çalmak için kullanabilirlerdi.
  • Yedekleme ifadenizi PC'nize veya başka bir cihaza ekran görüntüsü almayın veya kopyalayıp yapıştırmayın.
  • Teknik destek alabilmeniz için (örneğin, eğer tam bir düğüm kullanıyorsanız) PC'nize “uzaktan erişime” asla izin vermeyin. Sizden yazılımı çalıştırmanızı ve özel anahtarınızı gösterebilecek ve bitcoinlerinizi çalabilecek komutlar yazmanızı isteyebilirler.
  • Önemli miktarda paranız varsa, tüm bitcoinlerinizi bir mobil cihaza veya çevrimiçi bir servise koymayın.Evinizin içinde ya da bir kez bir kasada ya da kasada saklanabilecek bir kağıt cüzdan gibi "soğuk hava deposunu" düşünün. Trezor veya Ledger Nano S gibi bir donanım cüzdanı da kullanabilirsiniz.
  • “Sıcak cüzdan”, işlem yapmak için İnternete bağlı bir yazılıma sahiptir. 'Soğuk hava deposu' için soğuk bir cüzdan kullanılır; bu, bir kağıdın güvenli bir yerde, tehlikeli hava koşullarından veya diğer koşullardan güvenli bir yerde saklanmasını içerir; bu, daha sonra bitcoin'lere erişim için bir yazılım cüzdanına eklenebilecek özel bir anahtara sahiptir. .
  • Dolandırıcılığa dikkat edin. Maalesef pek çok çevrimiçi dolandırıcılık var. Tamamen Bitcoin'e aşina olmayanlara ya da çabuk dolandırıcılıktan kandırılanlara ya da gerçek olamayacak kadar iyi görünen iddialara inananlar yönelmiş gibi görünüyorlar.
  • Örneğin, bulut madenciliği için meşru siteler var ve burada kendinize ait bitcoinlere donanım kiralamak için para ödüyorsunuz. Bunu kesinlikle karlı yapabilirsiniz. Bitcoin.com kendi bulut madenciliği havuzuna sahiptir ve madenciliğe yeni başlayanlar için güvenlidir. Ancak, gelecekteki bir noktada sizi büyük miktarda bitcoin ile ödüllendirdiğini iddia eden bilinmeyen sitelere asla bitco'lar göndermeyin veya size günlük balta sayısı bitcoin vermeyin ya da bir tarayıcı eklentisi veya başka bir yazılım yüklemenizi isteyin. Bunlar neredeyse kesinlikle dolandırıcılıktır ve Bitcoin'i çok iyi anlayan ve Bitcoin ekonomisinde aktif olanların bile birçok bitcoin dışında kalması şaşırtıcıdır.
  • Bitcoin.com'un Başlarken sayfasını , Bitcoin Dolandırıcılığından Nasıl Kaçınmalıyız gibi kılavuzlara erişerek okuyun.

Bitcoin dünyasına hoş geldiniz! Bitcoin.com Cüzdanını indirdiğiniz için teşekkürler.

 

Kaynak

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
    Yükleniyor...