Dogru Yazım Teknikleri

 

 Yazarken iyi okunma ve görünme kuşkusuz içerikle ilgili ve biçimsellikte önemlidir.Yazarken biçimle ilgili uymamız gereken belli başlı kurallar vardır.Bunlardan birkaçı;
1.Yazarken sık sık paragraf yapın.Paragrafsız bir yazı upuzun ve ürkütücü bir duvara benzer.
2.Her noktalama işaretinden sonra, (yani virgül, nokta, üst üste iki nokta, soru ve ünlem işaretleri gibi) bir boşluk bırakın.
3.Artık çoğumuz bilgisayarlarda, klavye kullanarak yazıyoruz. Yazı büyüklüğünün (yani punto) ve yazı karakterlerinizin (yani font) , kullandığınız dile uygun olmasına özen gösterin.Çok küçük de olmasınlar, çok büyük de.Unutmayın yazınız binlerce bilgisayarda açılacak.Her yerde aynı düzenlilikte görünmesi, sık kullanılan yazı tipleri (font) ve normal ölçülerde bir punto seçmenizle mümkün olabilir.
4.Yazınızın bütününün biçimsel olarak sıcak göürünmesi için, yanlardan, alt ve üstten de uygun boşluklar bırakmalısınız.Derli toplu bir görüntü, karmaşa karşısında her zaman avantajlıdır.
5.Yazıda bazı durumlarda başlık (yani belirleyici, vurgulayıcı sözcük ya da sözcükler) kullanırız. Bunların dikkat çekmesi için yazının bütününden farklı bir font ve punto ile yazılmaları gerekir.



Font;Bilgisayarlarınızda bulunan yazı sitilleridir.
Punto;Harflerin büyüklük ve küçüklüklerine göre aldıkları ad.

 
Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...