Web Siteleri Nasıl Çalışır

Hosting ya da daha Türkçe karşılığıyla "Barındırma", web sayfalarınızı internet'te yayınlamak için gerekli alanın kiralanmasıdır. Diğer bir ifade ile, Hosting, bir web sitesinde yayınlanmak istenen sayfaların, resimlerin veya dokümanların internet kullanıcıları tarafından erişebileceği bir bilgisayarda tutulmasıdır.

Bir web sitesi kurmak istiyorsanız, dosyalarınızı saklayacağınız bilgisayar evinizdeki bilgisayarınız olamaz, çünkü gerekli program ve donanımınız olsa bile internet bağlantınızın veri yükleme (upload) hızı bu iş için genelde yetersiz kalacaktır.

Web sitesi yapımcısı dosyaları (resimleri, yazıları, web sitesinde gördüğünüz materyalleri )bu alana yükler ve biz bu bilgisayara bağlanarak bu dosyaları görüntüleriz.

Web sunucuları, client bilgisayarlardan gelen istekleri kabul etmelerini ve bu isteklere yanıt vermelerini sağlayan özel yazılımlara sahip bilgisayarlardır. Web sunucuları, internet üzerinden veya intranet ve extranet’ler aracılığıyla bilgi paylaşmanıza olanak sağlar.

Web Siteleri Nasıl Çalışır

Aşağıdaki resimde bir ticari firmanın hosting ve sunucu reklamları yer almaktadır.

Web Siteleri Nasıl Çalışır

İnternette site yayınlamak için özel olarak üretilmiş, internete hızlı bağlantısı olan, yüzlerce kullanıcıya aynı anda hizmet verebilecek bir bilgisayarda (server yani sunucu) dosyaların saklanması gerekir. Web siteye ait dosyalar için depo vazifesi gören ve internet kullanıcılarının erişimine sunan bilgisayarlara web sunucusu (web server), bu veri saklama ve yayınlama işlemine de web hosting denir.

Bir web sayfası ekranımızda yüklenirken meydana gelen işlemler.

Web Siteleri Nasıl Çalışır

Web Siteleri Nasıl Çalışır

Kaynaklar 

 

 

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
    Yükleniyor...